fbpx
menu
×

Forespørg tid til tandlæge

Udfyld punkterne, så finder vi en tid sammen der matcher dine ønsker.

Bestil tid
Hvilke ugedage passer dig bedst? *
Vælg ønsket tidsrum *
Tandlægeskræk

Tandlægeskræk handler om at skabe tillid, ro og tryghed

Bestil en tidSe priser

Tandlægeskræk kan ikke blot fjernes med et snuptag. Er du bange for at gå til tandlæge, er det vores opgave at mindske din angst, så du kan føle dig tryg og afslappet.

Tandlægeskræk er en betegnelse for at være nervøs eller bange for at gå til tandlæge. Det er et udbredt fænomen, da ca. 40 % af os danskere oplever de svedige håndflader og heftig hjertebanken, der kan være forbundet med et tandlægebesøg – hvis vi da ellers kommer til tandlæge overhovedet.

For der er nemlig mange, hvor følelsen er så kraftig, at den har udviklet sig til en egentlig fobi, som går under navnet odontofobi.

Den onde spiral

Tandlægeskræk er kendetegnet ved en form for ond cirkel. Den kan starte i det små ved at du synes, det er lidt ubehageligt at komme til tandlægen. Du hører måske historier om andres negative oplevelser eller måske kommer du selv ud for noget, der præger dig så meget, at du udskyder dit næste tandlægebesøg så meget at du springer det over – igen og igen.

Hvad kan en tandlæge gøre mod tandlægeskræk

Selv når du har fundet frem til en klinik, der som Teamtand har både viden og mange års erfaring med problemet, er det en god idé at oplyse, at du har tandlægeskræk. På den måde har vi nemlig mulighed for at hjælpe dig bedst muligt og få skabt en grundliggende tillid og tryghed, så du bliver mere afslappet.

Det er vigtigt for os at fremgangsmåden sker i det tempo, du er tryg ved. Derfor er den forskellig fra patient til patient. Når du første gang besøger vores klinik i Waves Shoppingcenter, er det ofte sådan, at vi tager en stille og rolig indledende snak med dig uden at undersøge dine tænder. Under samtalen kan du se tandlægen og klinikken an, og vi lytter til dine problemer, eventuelle ønsker og besvarer alle de spørgsmål du har. Fortæl os, hvad du er bange for og hvorfor – så har vi den bedste mulighed for at hjælpe dig.

“Tandlægeskræk burde egentlig hedde noget andet. Det er jo ikke tandlægen man er bange for men snarere instrumenterne, undersøgelsen og selve behandlingen…”

– Kami, Tandlæge

Ved ikke at blive undersøgt regelmæssigt får dine små tandproblemer lov til at vokse sig store i fred og ro. Kun når de er blevet alvorlige og smertefulde, tvinger de dig til tandlægen. På det tidspunkt er der så en risiko for at din tandlægefrygt kan blive bekræftet. Da kan det nemlig ofte være nødvendigt med en stor omfangsrig behandling i stedet for en lille undersøgelse, hvor problemet kunne tages i opløbet.

Den større behandling kan igen holde dig væk fra en tandlægestolen – og dermed er du inde i en form for ond cirkel, hvor problemerne blot tager til i styrke.

Flov over dårlige tænder

Tandlægeskræk har også en negativ side som mange oplever. De er nemlig både flove over at lide af tandlægeskræk og de dårlige tænder, som er et resultat af angsten. Nogle mennesker er så flove over deres udseende, at de helt undlader at smile i andres nærvær, hvilket igen kan give selvværdsproblemer på længere sigt.

Har man ikke været til tandlæge gennem længere tid, bliver der også opbygget en angst for at høre tandlægens dom efter en undersøgelse. For det vil være dårlige nyheder – både i form af smerter og økonomiske øretæver ved behandlingerne, der skal foretages.

Angsten for de dårlige nyheder forstærker og forværrer derfor den onde spiral, hvis den ikke brydes.

Kan din tandlægeskræk fjernes?

Som en velbesøgt tandlæge har vi erfaring fra mange patienter, som føler, det kan være ubehageligt at skulle til kontrol eller have foretaget en behandling.

Men heldigvis er der gode chancer for at man kan mindske eller helt fjerne din frygt for at komme til tandlæge. Forudsætningen for at komme din tandlægeskræk til livs er dog, at du finder en klinik, som forstår kompleksiteten af dit problem, men som også er i stand til at opbygge en ærlig relation med dig.

Et grundliggende samspil, der bygger på at du vil modtage hjælp og tandlægen er i stand til at give denne hjælp.

Vores personale har erfaring og træning at skabe netop denne trygge relation. Det hvad end du besøger os på vores tandlægeklinik i Greve eller Ballerup.

Information er vigtig. Du skal vide, hvilke tandproblemer du har. Hvilke der bør laves først, og hvilke der kan vente- naturligvis også hvad det koster. Alle disse informationer gennemgår vi sammen med dig i en plan, som vi kalder en behandlingsplan. Vi begynder ingen behandlinger, før vi er nået frem til en behandlingsplan, du kan acceptere. Undervejs i behandlingsforløbet kan du naturligvis komme med ønsker til ændringer i planen

Hvad kan du selv gøre mod tandlægeskræk

Erkend overfor dig selv, at du er bange for at komme til tandlæge og oplys det til os allerede første gang, du ringer eller skriver til os. Når du herefter besøger os på klinikken, så fortæl om din nervøsitet og frygt – hvad der ligger til grund for netop din tandlægeskræk. Husk at der er rigtig mange, som lider af det samme som dig, så der er absolut ingen grund til at være flov eller skjule problemet. Afstem dine ønsker og forventninger med os. Både til det at gå til tandlæge og til selve behandlingen, så du altid kan føle dig så tryg som muligt hos os.

Et par redskaber til at slappe mere af

Før eller under dine besøg kan musik måske hjælpe dig med at slappe af. Tag en musikafspiller med dine favoritnumre med. Det kan også være, du får glæde af at lave nogle simple afspændingsøvelser. Vi viser dig gerne nogle forskellige.

Sig til hvis du under behandlingen har behov for ekstra bedøvelse, vil kigge med i spejlet, have tørret svedige hænder eller andet. Vi er der for at hjælpe dig fra du kommer til du går.

Det første skridt

Vi ved det kun alt for godt. Det første skridt er det sværeste, men tag det alligevel. Ring til os eller brug kontaktformularen her på hjemmesiden og husk at oplyse, at du har tandlægeskræk. Stol på at vi vil gøre vores bedste for, at du får den bedst tænkelige oplevelse og ikke det skrækscenarie, du måske forestiller dig ved at komme til en tandlæge. Vi arbejder nemlig dagligt på at skabe tryghed for vores mange patienter, der enten har haft eller stadig lider af tandlægeskræk.

Få 10% rabat

Er du under uddannelse, giver vi studierabat
Læs mere

Kom til orde

Hvad er din opfattelse af os og dit sidste besøg på klinikken?
Læs mere

Spar 505 kr.

Nu har vi tilbud på en professionel blegning af dine tænder.
Læs mere