fbpx
menu
×

Forespørg tid til tandlæge

Udfyld punkterne, så finder vi en tid sammen der matcher dine ønsker.

Bestil tid
Hvilke ugedage passer dig bedst? *
Vælg ønsket tidsrum *
Implantater

Få dine tænder og dit smil tilbage med implantater

Bestil en tidSe priser

Det pynter ikke just på dit udseende at mangle tænder. Mangler du tænder? Vidste du, at du kan få genskabt de tænder, du mangler?

Et voksende antal danskere har i dag implantater i munden. Unge såvel som ældre.

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, for et tandimplantat resulterer i en tand, der føles og ligner dine andre naturlige tænder.

Har du mistet en eller flere tænder, kan vi faktisk genskabe dem ved brug af implantater. Tandimplantater ligner og føles som naturlige tænder, og de sidder fuldkommen fast i munden. En holdbar løsning, som fjerner problemer og giver dig en højere livskvalitet.

Der kan være mange grunde til at du går rundt og mangler en tand – eller flere tænder for den sags skyld. Måske er den gået tabt ved en ulykke, faldet ud efter et paradentoseangreb eller slået ud på anden vis.

Uanset grunden er det aldrig rart at mangle tænder. Det kan give tyggeproblemer, som i sidste ende kan resultere i fordøjelsesproblemer, men det er ikke alt. Dit smil, din tale og udseende vil også lide under manglende tænder i munden.

Herunder vil vi give dig et indblik i, hvad implantater til tænder egentlig er, hvordan de laves og hvilke fordele implantater kan give dig.

Har du allerede besluttet dig for en implantatløsning, står du overfor at skulle vælge tandlæge til behandlingen.

Lad os starte med det sidste…

Hvad er et implantat

Et implantat udgør en form for kunstig tand. Det består af en rod af metal som er selve implantatet. Det indsættes i dit kæbeben. Oven på implantatet anbringes en krone, bro eller en protese alt afhængigt af hvor mange tænder, du skal have erstattet.

Implantater er fremstillet af titanium, som er et grundstof. Titanium giver ingen form for metalforgiftning eller andre gener, men har den specielle egenskab, at det kan indgå i en kemisk-fysisk forbindelse med vævet i dit kæbeben, som fastgør implantatet. Man kan sige, at det vokser sammen med din kæbe på lige fod med dine andre tænder, som også sidder fast i kæben. Selve processen kalder man for osseointegration.

Dine fordele ved implantater

Implantater bliver stadig mere populære i forbindelse med erstatning af tænder eller til fastgørelser af tandproteser. Her er nogle af de fordele som implantater giver dig:

  • Implantater ligner, føles og fungerer som dine egne tænder
  • Implantater bevarer dit smil og udseende
  • Implantater falder ikke ud – de bliver siddende
  • Implantater bevarer din evne til at tygge
  • Implantater tillader dig at tale ubesværet
  • Implantater kan afhjælpe en problematisk helprotese og delprotese
  • Implantater kræver ingen støtte tænder
  • Implantater kræver ikke, at du bliver boret i intakte nabotænder
  • Implantater giver de fleste langt større selvtillid og livsmod

“Det er en fornøjelse for mig at arbejde med implantater. At opleve den glæde behandlingen giver en patient er ganske enkel fantastisk. Jeg bliver nok aldrig træt af at høre patienterne fortælle om at de nu kan smile som de vil og tygge uden at skulle bekymre sig.”

– Kami Karimian, Tandlæge/klinikejer

Den bedste tandlæge til at lave implantater

Der er flere tandlæger, der tilbyder at udføre implantatbehandlinger. Så hvem skal du vælge? Skal det være din egen tandlæge eller skal det være en implantatspecialist, og hvilke ting bør du med fordel overveje før du tager din beslutning?

Vi anbefaler at du som minimum kigger nærmere på pris, erfaring og kvalitet.

Pris på implantatbehandling
Prisen på en implantatbehandling er vigtig. Du har naturligvis en interesse i at få den bedst tænkelige behandling til prisen, så når du tager stilling til en implantatpris, bør du også vide, hvilken tandlæge, der skal udføre behandlingen, og hvilket implantat, der skal bruges.

Du er altid velkommen til at få en undersøgelse og et gratis tilbud hos os.

Erfaring med implantatbehandlinger
En tandlæge, der udfører ganske få implantatbehandlinger om året, er selvsagt mindre rutineret end en tandlæge, der laver mange implantater hvert eneste år. En implantatbehandling er et kirurgisk indgreb, som kræver sikre hænder på tandlægen, der udfører behandlingen. Hos Teamtand har vi tandlæge Kami Karimian, som varetager alle vores implantatbehandlinger. Han har implantatbehandlinger som sit fokusområde, og er jævnligt væk på kurser og kongresser for at være helt opdateret med den nyeste viden og metoder indenfor området. Han udfører mere end 200 implantatindsættelser om året i professionelle rammer her på klinikken.

Kvaliteten på implantatet
Der laves implantater i forskellige kvaliteter og til flere forskellige priser. Jo højere kvalitet, jo højere er prisen for et implantat. Tandlægen bør give dig en grundig forklaring på, hvilken betydning implantatkvaliteten har for dig og dine tænder.

Vi arbejder kun med gode holdbare implantater af høj kvalitet med mange års forskning bag sig.

Nogle bakterier udskiller mere syre end andre bakterier og trives ligefrem godt i ”sure omgivelser”. Har du mange af sådanne bakterier i munden, og indtager du ofte sukkerholdige mad, slik eller drikkevarer, har du en forhøjet risiko for at få huller i tænderne.

Hvordan foregår implantatbehandlingen

Vi udfører mere end 200 implantatbehandlinger i professionelle rammer her på klinikken om året. Vi går ikke i gang med selve behandlingen, før vi er sikre på, at du føler dig tryg, har accepteret et behandlingstilbud og har kendskab til selve forløbet i implantatbehandlingen, som ser således ud:

Forundersøgelse
Vi foretager en grundig forundersøgelse med røntgenfotos. Her vurderer vi, om du overhovedet har knogle nok at sætte implantater i. Hvis du mangler knogle, har vi blandt andet mulighed for at udbygge knoglen dit eget knoglevæv eller med en kunstig knogle.

Implantat placering:
En implantatbehandling er typisk ukompliceret og ikke forbundet med det store ubehag. Den foregår i lokalbedøvelse. Vi laver et nøjagtigt placeret hul i dit kæbeben, hvorefter vi skruer implantatet forsigtigt på plads.

Heling
Efter placeringen af implantatet kommer en helingsperiode, hvor implantatet gerne skal skånes. Helingsperioden er typisk på ca. 3 måneder for et implantat. I denne periode kan du enten få en midlertidig smileprotese, smiletand eller gå med din egen protese, hvis du har en sådan en.

Kontrolbesøg/aftryk
Når helingsperioden er vel overstået undersøger vi ved hjælp af et røntgenfoto og et måleapparat, om dit implantat er helet efter planen. Herefter tager vi et digitalt aftryk af implantatet og monterer en lille helingshætte, for at få tandkødet til at hele pænt omkring selve implantatet.

Montering af krone
2 uger senere monterer vi kronen, som enten kan skrues eller cementeres fast. Mange tandproteser fastgør vi også med en såkaldt tryklås funktion.

Efterkontrol
Ved efterkontrol sikrer vi os at dit bid passer, at dit tandkød bliver renholdt og at din knogle opfører sig normalt. Vi tager røntgenfotos en gang imellem i løbet af den vigtige efterkontrol, så eventuelle problemer kan opdages i tide, mens de er små og nemmere kan korrigeres.

Pris på implantater

Det er svært at fastsætte en konkret pris, da forløb kan variere, men prisen for en komplet implantatbehandling fra start til slut koster fra kr. 17.000,-

Læs mere om dine muligheder for at få tilskud til implantatbehandling fra Den Offentlige Sygesikring og Sygesikringen Danmark her >

Kontakt venligst vores tandlæge i Greve og Hundige eller tandlægeklinikken i Ballerup for mere information.

Få 10% rabat

Er du under uddannelse, giver vi studierabat
Læs mere

Kom til orde

Hvad er din opfattelse af os og dit sidste besøg på klinikken?
Læs mere

Spar 505 kr.

Nu har vi tilbud på en professionel blegning af dine tænder.
Læs mere